We hebben je woning gevonden

Foto van het adres
F
Jaarlijkse besparing in CO<sub>2</sub>

ca.

ca. kg*Gelijk aan bomen*Gebaseerd op uitgangspunten van Kiwa meetrapporteniVan alle planten vangt de boom verreweg het meeste CO2 op. Meer bomen zorgen er dus voor dat er meer CO2 uit de lucht gehaald wordt. We gaan er voor deze berekening vanuit dat een boom gemiddeld 20 Kg CO2 per jaar opslaat. Minder CO2 in de lucht heeft een positief effect op de klimaatverandering.

Jaarlijkse besparing in CO2

Jouw resultaten op een rij

Te verwachte besparing per jaar op de huidige energiekosten

ca.

ca. iDit zijn je huidige energiekosten min de verwachtte energiekosten bij installatie van een hybride warmtepomp

Te verwachte besparing per jaar op de huidige energiekosten

Huidige energiekosten<br>per jaar

ca.

ca.

Huidige energiekosten
per jaar

Energiekosten per jaar met een hybride warmtepomp

ca.

ca.

Energiekosten per jaar met een hybride warmtepomp

Verwachte terugverdientijd

ca.

jaar

Verwachte terugverdientijd

Prijs vanaf

ca.

iVerwachte investering inclusief installatie en btw: €4.800,-

ISDE subsidiebedrag inclusief btw. €1.700,-
-------
Netto investering: €3.100,-

Prijs vanaf

Huidige gaskosten per jaar

ca.

ca.

Huidige gaskosten per jaar

Gaskosten per jaar met een hybride warmtepomp

ca.

ca.

Gaskosten per jaar met een hybride warmtepomp

Electriciteitkosten per jaar voor een hybride warmtepomp

ca.

ca.

Electriciteitkosten per jaar voor een hybride warmtepomp

Verwachte terugverdientijd

ca.

jaar

Verwachte terugverdientijd

Prijs vanaf

ca.

iVerwachte investering inclusief installatie en btw: €4.800,-

ISDE subsidiebedrag inclusief btw. €1.700,-
-------
Netto investering: €3.100,-

Prijs vanaf

Prijs vanaf

ca.

Prijs vanaf

Resultaten zijn gebaseerd op gemiddeld energieverbruik van een huishouden in je postcode gebied. Bij de ontwikkeling van deze besparingstool heeft Remeha de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Daarbij is enerzijds gebruik gemaakt van technische specificaties in het berekeningsmodel en anderzijds met een huidige inschatting van de ontwikkeling van de energieprijzen. Het model kan door u desgewenst meer aangepast worden aan uw concrete situatie, waardoor de geschatte besparingen nauwkeuriger kunnen zijn. Aan het gebruik van de besparingstool kunnen echter geen rechten worden ontleend. De uitkomsten bij het gebruik van de besparingstool houden geen garantie of toezegging van Remeha in en Remeha kan voor een eventuele afwijking tussen geprognotiseerde besparing en de werkelijke berekening niet aansprakelijk worden gehouden.

Verfijn je gegevens en bereken opnieuw

Onderstaande gegevens zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik voor het type woning waarin je woont. Hoe nauwkeuriger deze gegevens, hoe betrouwbaarder de verwachte besparing.

Begane grond

Overige verdiepingen

 • m3/jaar
 • €/m3
 • in %
 • kWh/j
 • €/kWh
 • in %
Bereken je besparing opnieuw

Handige weetjes over hybride warmtepompen

 • De voordelen
 • De Elga in de praktijk
 • Investering en installatie
 • Subsidie
 • Wat moet ik regelen?
 • Ervaringen
 • Veelgestelde vragen

Waarom een Hybride systeem?
Het advies in deze tool is op basis van een Elga hybride warmtepomp. De Elga hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande) cv-ketel of stadverwarming. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige woning!

De warmtepomp kan zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning geplaatst worden. De Elga is te combineren met alle modulerende en aan/uit gestuurde gasketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB, ATAG, Ferroli, Itho Daalderop en Nefit Bosch, maar kan ook geplaatst worden in woningen aangesloten op stadsverwarming. De elga warmtetool berekent de besparing t.o.v. van een gasgestooke HR ketel.

Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en voorziet in warm tapwater.

De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om je woning met 2 energie labels omhoog te laten gaan.

• De Elga warmtepomp werkt samen met alle merken cv-ketels.
• Zeer compact en geschikt voor elk type woning.
• Geschikt voor elk type verwarming (afgiftesysteem)
• Ook toe te passen in combinatie met stadsverwarming
• Lage investering en hoge besparing

De Elga uitgelicht
De Elga (Elektrische warmtepomp voor de Gasketel) is een lucht/water warmtepomp met een binnen-en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast de je cv-ketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel.

De Elga staat in verbinding met de kamerthermostaat. De Elga neemt de hoofdfunctie van de gasketel over en bepaalt op basis van warmte- of koudebehoefte of de Elga ingeschakeld wordt. Zodra de buitentemperatuur te laag wordt, springt de gasketel bij. Als het rendement van de Elga door vorst sterk terugloopt, schakelt de Elga zichzelf uit en neemt de gasketel de verwarmingsfunctie volledig over.

De kracht van combinatie
De combinatie van de warmtepomp en de gasketel zorgt onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel of stadverwarming extra capaciteit. Bij lage buiten temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel of stadverwarming. De warmtepomp schakelt dan uit en de gasketel of stadverwarming neemt de verwarmingsfunctie over.

De werking
De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 50°C worden verwarmd.

Slimme thermostaat
De Elga warmtepomp werkt samen met diverse thermostaten. De standaard meegeleverde Honeywell Chronotherm Touch Modulation is een volledig programmeerbare klokthermostaat. Deze is eenvoudig in te stellen en te bedienen. Ook kan de Elga geleverd worden met Remeha eTwist.

Koelfunctie
De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt toe. Indien de woning geschikt is, is de Elga in staat om de woning te verkoelen. Door het plaatsen van ventilatoren convectoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit van de Elga optimaal benut.

Bekijk technische specificaties

Investering en installatie
De verwachte investering voor aanschaf van een Elga hybride warmtepomp bedraagt € 4500 euro. Dit is inclusief BTW, montage en materialen. Dit is exclusief een nieuwe cv-ketel mocht die aan vervanging toe zijn.

De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat. Wij werken met gecertificeerde installateurs die je graag adviseren over de installatie in je woning.

Subsidie
Op de Elga warmtepomp is de ISDE subsidie van toepassing. Deze bedraagt maar liefst 1700,- euro. Dit is inclusief BTW.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, hybride oplossingen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en beschikbaar gesteld door de overheid.

Na je aankoop en installatie dien je de aanvraag via de website van RVO in te voeren. Binnen 8 weken wordt je op de hoogte gesteld van je aanvraag en volgt de betaling maximaal binnen 1 week. Bekijk alle informatie over de ISDE subsidie regeling van Remeha en RVO. Meldcode voor subsidieaanvragen Elga is KA02548.

Wat moet ik regelen?

1. Maak een besparingsadvies via de tool
De tool geeft een indicatie o.b.v. jou woonsituatie wat jij kunt besparen bij aanschaf van een Elga warmtepomp.

2. Stel al je vragen aan de installateur
Vraag een advies aan door aan het einde van de tool je emailadres en telefoonnummer achter te laten. De installateur die in jouw regio actief is neemt contact met je op om samen de aanvraag door te nemen.

4. Offerte en installatie
Blijkt de warmtepomp geschikt te zijn o.b.v. jouw woonsituatie dan zal de installateur adviseren hoe de warmtepomp het best geïnstalleerd kan worden en zal hij een offerte uitbrengen.

5. Garantie registeren op Remeha.nl
Na de installatie kun je de Elga warmtepomp registeren op Remeha.nl/garantie

6. Vraag de ISDE subsidie aan
Voor de Elga warmtepomp is €1700,- ISDE subsidie van toepassing. Dit bedrag ontvang je terug van de overheid. Bekijk voor meer informatie: subsidie en rendement

Pieter Reijnders uit Haarlem
Pieter Reijnders heeft sinds 2007 een Elga in zijn bezit in zijn prachtige vijftiende eeuws pand in Haarlem: “Als energieadviseur en Elga gebruiker heb ik de Elga zeer nauwkeurig gemonitord en ben zeer enthousiast over de resultaten”. De warmtepomp is op de bovenste verdieping geïnstalleerd.

De warmtepomp bestaat uit een buiten-unit en een binnen-unit. Uit het dakraam zie je buiten een soort vierkante bak hangen, het ziet er uit als een airconditioning. Het is vanaf de straat niet te zien. Binnen is het een kleine installatie naast je cv-ketel. “Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. De pomp kan aanwezige warmte uit de buitenlucht halen en deze naar binnen pompen om de ruimtes te verwarmen. Zelfs als het buiten koud is, komt er warmte naar binnen. De warmtepomp is aangesloten op de CV, op de retourleiding. Één van beide systemen werkt, dus of de cv-ketel of de warmtepomp werkt. Als de warmtepomp aangaat, gebruik je dus geen gas.

“Ik heb de Elga nu 12 jaar in bezit en heb nog geen problemen gehad met deze warmtepomp”. Ik bespaar zo’n 700 euro per jaar aan gas. Vooral in oude huizen waar er relatief veel energieverlies is, is een warmtepomp ideaal. In combinatie met zonne-energie en isoleren kom je een heel eind in je eigen energievoorziening.”

Datum september 2019Een hybride werkt op
basis van het goedkoopste
energietarief, gas
of elektra. Zo betaal je
nooit teveel.

Bekijk de video voor een korte uitleg over de werking van een hybride verwarmingssysteem.